Tango dans je met twee

Daar veel mensen geen geschikte danspartner vinden, hielp Recuerdo vroeger actief meezoeken.
Doch dit was heel complex, en enkele minder leuke ervaringen deden ons beslissen hierin niet meer te bemiddelen. Tango is geen dans die je met om het even wie danst, wat er ook beweerd wordt.

Tips

 

Tango met je levenspartner

Dat is leuk en kan echt verrijkend zijn voor je relatie. Doch vaak beslist één van de partners dat de ander niet kan dansen, of de partner is niet geïnteresseerd, en men is zoekende naar een ‘geschikte’ (en liefst ideale) danspartner. Doch geef je eigen partner aub een kans, en probeer samen een initiatie.
Daarna pas kan er echt beslist worden of tango hem/haar ligt, dan is er tenminste geprobeerd.

Vaak wordt de man afgeschrikt door het clichébeeld van tango zoals hij in de media gebracht wordt, en waarin hij de rol van ‘verleidelijke’ macho toebedeeld krijgt. Recuerdo brengt een andere tango.
Ook indien 1 van beide al tango danst, kan dit intimiderend zijn voor de beginnende partner. Voor de partner die ervaring heeft: heb geduld, en laat aub de instructies over aan de docent, neem alles weer op als een beginner.Je hebt geen partner

Een goeie vriend(in), kennis/collega, familielid... met wie het klikt, is een potentiële danspartner. Maak bekend in je kennissenkring dat je een danspartner zoekt. Heb geduld, vroeg of laat hoor je iets. Via een gemeenschappelijke kennis vind je zo mogelijks een danspartner, en dit is geruststellender dan een blind date met een wildvreemde. Danspartners zoeken op het internet raden we liever niet aan.

Vind je een kandidaat: gans het jaar door kan je deelnemen aan een initiatie. Dit is een éénmalige les, en voor beide vrijblijvender dan inschrijven voor 10 lessen.