KAN IK EEN PROEFLES NEMEN?

Recuerdo geeft regelmatig tango-initiaties; teneinde je de kans te geven eens te proberen, alvorens in te schrijven voor een reeks van 10 lessen. De vrijdagavond voor elke startende cursus is er een tango-initiatie in de Berg. UItzonderlijk ook in de Centrale.

Vraag onze agenda op tango@recuerdo.be.

Daar in de cursus het aantal plaatsen beperkt is, en mogelijks volzet, is een proefles nemen de eerste les meestal moeilijk. Er zijn vele initiaties waar dit wel kan.

We geven voorrang aan dansparen die wel zeker zijn. Doch indien het niet anders kan, vraag het kort vooraf, misschien is er toch plaats!

Een proefles is niet gratis.

WAT ALS IK EEN LES(SEN) MIS?

Ieder danspaar mist wel eens een les.

Onze lessenopbouw is hierop voorzien, en werkt zoals een assimilcursus. (lesmethode) Regelmatig herhalen we tussendoor, zeker in de beginnersgroepen, maar ook in de hogere.

Vroeg of laat komt het gemiste terug in een andere les, of in een ander niveau. Het is niet de bedoeling dat je alles opslaat op je harde schijf. Tango is geen theorie. Het gaat om het plezier van samen te dansen. Een figuur meer of minder kennen mag de pret niet bederven.

Brossers benen we zo goed mogelijk bij in de volgende les, opdat ze weer mee kunnen.

Overdrijf ook niet, meer dan 3 lessen missen kan problematisch zijn, doch alles hangt af van welke les je miste, en hoe snel of traag je opneemt.

Gemiste lessen kan men compenseren op een andere lesdag in een andere groep (hetzelfde niveau of lager), mits de groep niet volzet is, en dit tijdens de lopende lessenreeks.

WAT ALS IK GEEN DANSPARTNER HEB?

Tango dans je met twee, inschrijven kan dus enkel met danspartner. Daar veel mensen geen geschikte danspartner vinden, hielp Recuerdo vroeger actief meezoeken.

Dit lukte voor 30%, maar het was ook vaak complex, en enkele minder leuke ervaringen deden ons beslissen hierin niet meer te bemiddelen.

Tango is geen dans die je met om het even wie danst, wat er ook beweerd wordt.

Bekijk onze tips voor het zoeken van een danspartner

MIJN DANSPARTNER IS ANDERSTALIG

De lessen worden gegeven in het Nederlands.
Dit is geen probleem voor anderstaligen, daar we veel voortonen en visueel werken.
Na de classicale uitleg gaan we rond bij ieder danspaar, en altijd eerst bij de anderstaligen.

Recuerdo telt veel anderstalige cursisten, waar één van de 2 of beide anderstalig zijn.

WELKE KLEDIJ DOE IK AAN?

Kom zoals je bent, waarin je je het best voelt. Of dat nu in een training of een kokerrok is, met kostuum of in jeans, het maakt niet uit, dit is een les.

Sommigen komen recht van hun werk, en konden zich niet omkleden. Belangrijk is dat je op je gemak bent.

Op het salon kleden de mensen zich graag op, sober of feestelijk. Doch we hebben daar absoluut geen verwachtingen in naar onze mensen toe, we zijn blij dat ze komen.

WELKE SCHOENEN?

Een schoen die goed aan je voet zit en steun biedt: prima. Slippers, cowboylaarzen, ... alle schoeisel dat los aan je voet zit of en afvalt, is niet echt geschikt.

Vanaf les 5 kunnen stroeve zolen (antislip en sommige sportschoenen) vervelend worden. Beter is een schoen waarmee je je voorvoet nog vlot kan draaien, bv met lederen of gladde zool.

Beginners: koopt u aub nog geen dansschoenen. Jij noch je partner zijn niet eens zeker of jullie doorgaan met tango. Kijk eens in je kast, er zit zeker iets tussen dat geschikt is, en probeer je verschillende schoenen eens uit in de les.

Wie later toch schoenen wil kopen: een dansschoen zit juist gepast rond uw voet en geeft steun, je hebt meer voeling met de vloer, en het is eleganter. Eénmaal je ermee start, kan je niet meer zonder.

Recuerdo heeft een mail met tips, en zaken waar je dansschoenen vindt. Vraag de schoenenmail.

MOET IK HOGE HAKKEN DRAGEN?

Nee. Draag je nooit hoge hakken, of je voelt je er onzeker op, of je hebt moeilijke voeten:
tango kan gedanst worden met lage hakken, zelfs met platte schoenen. Weet dat hoge hakken (vanaf +4 cm) belastend zijn voor je rug.

Om uit te gaan dansen draag ikzelf hoge hakken (7 à 9cm), in de les schoenen met lage hak. Hoge hakken zijn elegant en vrouwelijk. Als dit makkelijk kan voor jouw en je rug: doen!

Je kan ze ook sparen voor de dansgelegenheden, en in de les iets lagers dragen. Denk aan je danspartner als hij kleiner is of ongeveer jouw lengte heeft, dat je niet teveel boven hem uittorent met je hoge hakken aan.

Koop als beginner geen dansschoenen.

Recuerdo heeft een mail met tips en zaken waar je ze vindt. Vraag de schoenenmail.