Pepito Avellaneda en Suzuki

milonga improvisatie
muziek La luciernaga, Hector Vernier

Maestro Pepito werd de keizer van de milonga genoemd. Hij was één van onze belangrijkste leraren, We logeerden in 1993 een maand bij hen. In 1996 overleed Pepito. De meeste milongapasjes in de les zijn van hem.

 

Antonio Todaro en zijn dochter Titi

choreografie
muziek Juan D'Arienzo

Maestro Antonio was één van de grootste creatieve talenten op vlak van tango. Hij bewonderde Fred Astaire, en liet er zich door inspireren voor zijn choreografieën. Door hem kreeg de vrouw een prominentere rol in de choreografie. Veel beroemde tangoparen werden door Antonio opgeleid. Voor ons maakte hij een choreografie op een nummer van Pugliese: Malandraca. Helaas overleed ook hij te vroeg, in 1994.

 

Raoul Bravo en Gisela Avanzi

improvisatie
muziek Maipo, Juan D'Arienzo

Maestro Raoul Bravo werd geboren in 1934, en geeft nog steeds les, een 3-tal complexe figuren per les! Samen met maestro Antonio Todaro ontwikkelde hij de methode Todaro-Bravo. De lessenopbouw van Recuerdo is hierop gebaseerd, als enige tangoschool in België.

 

Maria en Carlos Rivarola

improvisatie
muziek Quejas de bandoneon, orkest?

Deze maestros zijn nog steeds samen, en hebben hun stek in Buenos Aires. Veel zijn ze op tournee in Japan en Europa, waar ze bijzonder geliefd zijn voor hun didactische manier van lesgeven.

 

Milena Plebs en Ezquel Farfaro

choreografie
muziek Zum, Osvaldo Pugliese

Milena Plebs en Miguel Zotto waren ooit het jongste maestropaar.
Er bestaat een prachtige uitvoering van hen van het nummer Chique, helaas niet op Youtube te vinden. Milena danste voorheen bij Pina Bausch. Ze reist de wereld rond, geeft workshops, maakt choreografieën en treedt op met verschillende dansers.

 

Vanina Bilous y Alejandro Aquino

choreografie
muziek Recuerdo, live gebracht door maestro Osvaldo Pugliese

Latere uitvoering.

 

Jorge Dispari y Maria del Carmen

improvisatie
muziek Anselmo acuna el resero, Carlos Di Sarli

Jorge en Maria dansen in de stijl Villa Urquiza. Maria (La Turca) danste o.a. met haar nonkel Gerardo Portalea, een alom gewaardeerde danser. Jorge en Maria focussen in hun lessen op het wandelen in de muziek, het belangrijkste aspect van het dansen in het salon.

 

Osvaldo en Coca Carteri

improvisatie
Tu, el cielo y tu, Carlos Di Sarli

Ouder danspaar, die nog in de heel oude stijl dansen!

 

Fino, Portaleo, Montelione,...

bekende dansers van de oudere generatie
improvisatie en stukjes choreografie

muziek Chique, Osvaldo Pugliese

Chaotische montage uit een documentaire, fragmenten van tangosalons in Buenos Aires. Tussendoor commentaar van hoe tango gedanst dient te worden!

 

Eladia Cordoba en Hernan Alvarez Prieto

jonger dansbaar, traditioneel,
improviseren op

muziek Nueve puntos, Carlos Di Sarli